Scoutfit (Uniform):

Welke kleur Blouse per speltak?

Als je lid bent van Scouting, krijg je ook echte Scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit. Voor elke speltak heb je een andere kleur blouse. De kleuren zijn: rood voor bevers, groen voor welpen en kabouters, beige voor verkenners en gidsen, brique voor explorers. Uiteraard draag je daarnaast de groepsdas als je bent geïnstalleerd. Het voordeel hiervan is dat we als scouts beter herkenbaar zijn.

Hoe en waar kan ik het Scoutfit (Uniform) aanschaffen?

Zodra uw kind lid is kunt u zelf een blouse aanschaffen. Een nieuwe blouse kost ongeveer € 35,- Deze kunt u online bestellen op de website van de scoutshop. https://www.scoutshop.nl/. In de catalogus bij alles voor je installatie de juiste leeftijdscategorie aanklikken en gegevens invullen.

Het is de bedoeling dat uw kind daarna altijd in uniform naar de club komt. Trek verder niet de beste kleding aan en laat dure spullen thuis.

Waar horen de insignes op de blouse?

Wat zit er op de blouse?

Het groepsnaambandje op de rechtermouw. Hieronder kunnen insignes van speciale activiteiten worden geplaatst als herinnering.

Het speltakteken zit op de rechterborstzakje. Boven dit borstzakje kan het Nederlands vlaggetje en de Europese vlaggetjes worden geplaatst.

Dasring. (geen verplichting, kan wel worden aangeschaft bij de ScoutShop)

De blauwgeruite das van Scoutinggroep St. Jan (graag voorzien van naam)

De vaardigheidsinsignes op de linkermouw. Deze kan uw kind behalen door mee te doen aan speciale insigneweken tijdens clubavonden of op kamp.

Op de linkerborstzak zit het installatieteken van Scouting Nederland.