Leiding Worden

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting St. Jan op zoek naar jou!

Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep (speltak), als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd.

Leidinggevende bij één van onze leeftijdsgroepen

Als leidinggevende bij één van onze leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Alle speltakken draaien één keer per week. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en het zomerkamp voor. Ook is het bijna altijd mogelijk om je maatschappelijke stage binnen de scouting te doen. Voor meer informatie, neem contact op met leiding of met het bestuur. Of Stuur een mailtje naar: info@scoutingsprundel.nl

Maatschappelijke stage lopen bij Scouting St. Jan!

Iedere scholier krijgt er wel mee te maken: de maatschappelijke stage. Sommige scholieren gaan aan de slag in peuterspeelzalen, verzorgingstehuizen of kinderboerderijen. Maar je kunt natuurlijk ook bij Scouting terecht!

Scouting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Maatschappelijke stage sluit hier goed bij aan. Scoutinggroepen betrekken jongeren van buitenaf graag bij hun activiteiten. Bij Scouting ben je samen actief, maak je veel plezier en leer je tegelijkertijd verantwoordelijkheid te nemen. De grote overeenkomst tussen maatschappelijke stage en Scouting is dan ook leren door te doen!

Lijkt het jou leuk om je maatschappelijke stage bij Scouting St. Jan te doen? Stuur dan een mailtje naar: info@scoutingsprundel.nl